Tulpayhteisö
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Yhteisö kaikille tulpista, mielen olennoista, kiinnostuneille.
 
Discord  PääsivuPääsivu  Latest imagesLatest images  HakuHaku  RekisteröidyRekisteröidy  Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään  

 

 Yleistä tietoa tulpista

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
olio
Admin
olio


Viestien lukumäärä : 4
Join date : 06.01.2019

Yleistä tietoa tulpista Empty
ViestiAihe: Yleistä tietoa tulpista   Yleistä tietoa tulpista EmptyMa Tammi 07, 2019 1:42 am

Mikä tulpa on?

Tulpa on itsenäinen tietoisuus, joka on kehittynyt toisen tietoisuuden jo varaaman kehon sisälle. Kehoa hallitsevaa tietoisuutta kutsutaan hostiksi. Tulpalla ei ole fyysistä kehoa, joten se on riippuvainen hostinsa kehosta ja esiintyy täten vain hostinsa mielessä. Se ei kuitenkaan muutoin eroa paljoa hostistaan. Sillä on omia ajatuksia, omia havaintoja, omat tunteet, oma luonne sekä oma tahto.

Vaikka tulpalla ei olekaan omaa fyysistä kehoa, sillä on yleensä oma muoto, jonka host voi visualisoida ja jolla tulpa voi ilmaista itseään. Tulpa voi olla ulkomuodoltaan mitä tahansa, eivätkä fysiikan lait päde tulpaan. Näin ollen tulpa voi halutessaan kävellä vaikka pitkin seiniä. Tulpa pystyy halutessaan myös muuttamaan ulkonäköään koska vain.

Host pystyy käymään tulpansa kanssa järkeviä keskusteluita mielen sisällä. Koska tulpa tulee hostinsa mielestä, se tuntee tämän perusteellisesti ja ymmärtää tätä täysin, mihin kukaan ulkopuolien henkilö ei pystyisi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että tulpa olisi hostinsa kanssa aina samaa mieltä. Tulpan kanssa keskusteleminen ei ole pelkästään sanallista keskustelua. Host ja tulpa kykenevät jakamaan keskeään myös aisteja sekä tunteita. Tulpan kanssa keskusteleminen on siis paljon erilaisempaa kuin toisen ihmisen kanssa keskusteleminen.

Host pystyy valitsemaan tulpansa persoonallisuuden sekä ulkomuodon, mutta ajan kanssa tulpan luonne saattaa hioutua ja tulpa saattaa haluta muuttaa ulkonäköään. Harjoittelun avulla host pystyy näkemään, kuulemaan, tuntemaan, haistamaan sekä halutessaan myös maistamaan tulpansa melkein kuten minkä tahansa fyysisen olennon.

Tulpan luominen on pitkä prosessi, joka vaatii paljon aikaa, kärsivällisyyttä sekä hermoja. Tulpa kehittyy saamansa huomion avulla. Mitä enemmän uhraa aikaansa ja ajatuksiaan tulpalle, sitä enemmän tulpa kehittyy. Huomiotta jättäminen taas kuihduttaa tulpan, kunnes lopulta se lakkaa olemasta. Kun tulpa on kehittynyt tarpeeksi pitkälle, se ei enää välttämättä lakkaa olemasta kun host ei ajattele sitä, vaan tulpa voi jatkaa omaa elämäänsä huomiottakin. Host ja tulpa voivat siis näin näin ollen niinsanotusti jatkaa elämiänsä eri teille ja halutessaan myöhemmin ottaa toisiinsa uudestaan yhteyttä.

Mikä tulpa ei ole?

Tulpa ei ole henki eikä demoni. Ne ovat mielen rakennelmia; niillä on tasan sen verran valtaa sinua kohtaan kuin sinä niille annat, ei enempää ei vähempää. Ne eivät voi tappaa sinua eivätkä ne voi fyysisesti vahingoittaa sinua. Tulpa ei ota mieltäsi tai kehoasi hallintaansa ilman varoitusta – jotkut ihmiset harjoittavat possessointia, mutta kaikki joilla on siitä kokemusta, voivat kertoa ettei se ole helppoa, nopeata tai jotakin semmoista mitä tulpasi voisi tehdä ilman sinun panostasi. Tulpat eivät myöskään ole luonnostaan pahansuopasia ellet itse tee niistä sellaisia tai ellet tee niille jotakin sellaista, mikä ajaisi ne ajattelemaan negatiivisesti sinua kohtaan. Muista että tulpa on osa sinua – se ei halua tehdä mitään, mikä vaarantaisi sen olemassa olon.

Tulpan omistaminen ei tarkoita sitä että sairastuisit johonkin mielenterveysongelmaan kuten dissosiatiiviseen persoonallisuushäiriöön (DID) tai muuhun persoonallisuushäiriöön. Tulpa ei todellakaan ole skitsofreniaa eikä se voi aiheuttaa sinulle sitä. Jotkut luojat ovat kokeneet dissosiaatiota tai muuta vastaavaa, mutta sellaiset tapaukset ovat olleet todella harvinaisia. Dissosiaation kokeminen ei tarkoita sitä, että se johtuisi tulpasta. Jos jotain sellaista käy, se on merkki jostakin, mikä tarvitsee käsittelyä, kuten masennuksesta, traumasta, hyväksikäytöstä tai muusta.

Jos itse et huomaa mitään merkkiä siitä että tulpan luomisesta olisi sinulle haittaa, siitä ei todennäköisesti myöskään tule olemaan. Yhteinen tekijä sellaisissa tapauksissa joissa tulpasta on ollut haittaa on se, että tulpan luoja on ollut paranoidi sen suhteen, että jotain pahaa kävisi. Jos et pääse yli pelosta, et välttämättä halua aloittaa tulpan luomista vielä.
Takaisin alkuun Siirry alas
https://tulpa.palstani.com
 
Yleistä tietoa tulpista
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Tulpayhteisö :: Yleinen keskustelu-
Siirry: