ChatPääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisäänRekisteröidy

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiinJaa | 
 

 Waffles:n narration opas

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
olio
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 57
Join date : 27.07.2014

ViestiAihe: Waffles:n narration opas   To 23 Loka 2014, 15:43

Waffles:n narration opas

Milloin aloittaa narration?
Mikäli haluat suunnitella tulpallesi persoonallisuuden, mutta et ole aloittanut luomaan sitä vielä, niin älä aloita narrationia vielä. Jos kuitenkin olet jo aloittanut persoonallisuuden luomisen tai luonut sen loppuun asti, niin voit siirtyä tähän vaiheeseen. Jos tulpasi osaa jo puhua, sinun ei välttämättä tarvitse lukea tätä.

Aloitus; käsitys tulpastasi
Haluat siis aloittaa narrationin? Se ei ole vain itsekseen juttelemista tai ääneen puhumista, se on puhumista tulpalle. Ennen kuin aloitat naurettavan monologin, sinun pitäisi saada käsitys siitä kenelle puhut. Jos olet suunnitellut tulpallesi muodon, persoonallisuuden tai edes pienen esittelyn, niin sinulla pitäisi olla mielessäsi jonkinlainen käsitys tulpastasi. Jos et ole tehnyt mitään noista ja sinulla ei ole minkäänlaista käsitystä siitä millainen tulpasi on, niin luo joku aiemmin mainituista tai yritä saada tunne tulpastasi visualisoimisen kautta. Jos visualisoit tulpasi pörröiseksi pilveksi, niin voit jutella tälle pilvelle – yksinkertaisesti voit siis visualisoida tulpasi ja jutella sille.
Tämä ei ole välttämätöntä, mutta auttaa monia. On helpompi jutella tuottavasti, kun on jotakin mille jutella (mutta ei välttämättä). Jos luulet että pystyt aistimaan tulpasi läsnäolon ilman muotoakin, niin voit tehdä niinkin. Jonkinlainen käsitys siitä millainen tulpasi on, antaa sinulle jotain mille jutella. Muoto helpottaa tulpalle juttelemista ja on todennäköisesti tuottavampaakin.

Aloitus; keskittyminen
Tässä vaiheessa sinulla pitäisi olla jonkinlainen mielikuva tulpastasi. Jos ei ole, palaa takaisin aikaisempaan osioon. Jos on, hyvä! Kuten jo aikaisemmin sanoin, sinun täytyy jutella tulpallesi. Kun aloitat narrationin, tärkeintä on saada muodostettua itselleen tavaksi osoittaa puheensa tulpalleen. Näe tietoisesti vaivaa osoittamalla puheesi tulpallesi tai ajatukselle tulpastasi. Voit puhua täyttä siansaksaa, tärkeintä on, että osoitat puheesi tulpallesi. Kutsu tulpaasi sen nimellä. Jos yhtäkkiä havahdut siihen, että puhut itseksesi, ei se ole vaarallista. Lopeta se ja aloita alusta. Kaikista tärkeintä on se, kenelle juttelet juuri nyt.

Itse narration
Joten nyt osaat jutella tulpallesi? Hyvä. Jos sinusta tuntuu että olet ottanut tulpalle juttelemisen tavaksi, sinun ei todennäköisesti koskaan tarvitse palata siihen vaiheeseen, vaikka sinusta tuntuisikin että olet kadottanut sen taidon. Sitten, seuraava vaihe; jutteleminen. Juttele tulpallesi mistä tahansa. Ei ole mitään väliä mitä sanot, kunhan puheellasi on jonkinlainen merkitys. Sinun pitäisi yrittää kommunikoida sanoilla ideoiden sijaan – tämä auttaa tulpan kielenkehitystä mikä auttaa paljon myöhemmässä kehitysprosessissa. Narrationia voi tehdä milloin vain, missä vain. Ei ole väliä keskitytkö siihen täysillä. Tärkeintä on vain jutella tulpasi kanssa mahdollisimman paljon.

En tiedä mistä jutella
Et tiedä? Idiootti. Mistä tahansa.
Puhu tulpallesi siitä mitä on ympärilläsi; selitä sille mitä olet tekemässä tai mitä muut ovat tekemässä. Kerro sille mitä opiskelet (jos opiskelet). Paasaa sille politiikasta tai historiasta, sinun lempi TV-ohjelmastasi. Selitä sille syvällinen merkitys Tim Hecker’sin viimeisestä albumista. Kerro asioista randomisti. Kerro sinun suhteistasi, ongelmistasi, sinun kivun ja stressin lähteistä; narration voi olla terapeuttista. Ja niin edelleen.

Jatko
Olet tehnyt tätä jonkin aikaa? Hyvä. Tee sitä lisää. Mikäli tulpasi ei puhu, sinun pitäisi puhua. Älä ajattele että voit skipata narrationin myöhemmin. Se auttaa sujuvuudessa ja selkeämmässä äänessä, kehittymisessä ylipäätään.

Usein kysytyt kysymkset

Onko tämä välttämätöntä?
Sanoisin, että sinun täytyy harjoittaa narrationia. Tämä on vain yksi opas, on olemassa muitakin tapoja.

Voinko jutella tulpalleni aiheesta...?
Kyllä. Et voi antaa tulpallesi ”pahaa energiaa” kertomalla sille siitä mikä tekee sinut vihaiseksi. Juttelit tulpallesi mistä tahansa, se ei voi olla pahasta.

Voinko selostaa tulpalleni...?
Tulpalle lukeminen lasketaan narrationiksi. Kaikki, mikä sisältää puhumista sanoilla lasketaan narrationiksi; kaikki puhuminen on hyvästä.

Voinko jutella tulpalleni samalla kun..?
Mikäli et ole tekemässä mitään, mikä vaatii täyden huomiosi, voit jutella tulpallesi samalla kun teet sitä. Lattioiden moppaamista vähäpalkkaisessa työssä? Täydellinen aika jutella tulpalle. Ajaminen? Yritä olla keskittymättä siihen liikaa, mutta jos se ei vakavasti vaikuta keskittymiskykyysi, niin voit jutella tulpallesi samalla.

Onko pahasta jutella tulpalle vihaisena/turhautuneena?
Mielipiteet jakautuvat, mutta sanoisin että ei. Jos menetät keskittymisesi tunteidesi takia, niin olet silloin vähemmän tuottava, mutta se ei ole tulpallesi haitallista. Jos pelkäät, että ”negatiivinen tunnetilasi” vaikuttaa tulpaasi, sekään ei ole varsinaisesti pahasta. Tulpasi asuu pääsi sisällä, joten sen on totuttava sinun tunteisiisi jossakin vaiheessa. Se ei tee tulpastasi pahaa; pahimmassa tapauksessa tulpasi vain harmistuu.

Voinko jutella tulpalleni pääni sisällä?
Kyllä, sen kaikissa merkityksissä.

Pitäisikö minun jutella tulpalleni ääneen?
Se on suositeltavaa. Ääneen jutteleminen tulpalle on parempaa narrationia; se auttaa erottamaan sinun puheen tulpan puheesta. Jopa mumiseminen auttaa. Mutta se ei ole kuitenkaan välttämätöntä.

Teenkö jotakin väärin?
Se on erittäin epätodennäköistä. Mikä tahansa ongelmasi on, on todella epätodennäköistä että olisit jotenkin mokannut narrationin.

Kuinka kauan minun pitäisi tehdä tätä?
Tuntien laskeminen on pahasta ja niin edelleen. Kuitenkin, muutamasta päivästä muutamaan kuukauteen. Olisit tavallaan hieman epäonnekas, jos juttelisit tulpallesi useamman kuukauden panostaen siihen ilman mitään tulosta. Jos sinulla on autismi tai sinulla oli haaremi mielikuvitusystäviä pienenä, voit olettaa tuloksia lyhyemmässäkin ajassa.

Tämä vaikuttaa jotenkin monimutkaiselta
Olen selittänyt prosessin paljon yksityiskohtaisemmin kuin monet tarvitsevat, vain varmuuden vuoksi. Se on todella yksinkertaista; juttele tulpallesi kunnes tulpasi vastaa sinulle takaisin.

Tämä on tylsää
Juttele tulpallesi aiheista, joista sinä tykkäät jutella. Jos et tykkää juttelemisesta, tee niin kuitenkin. Miksi hankkia tulpa, jos et tykkää juttelemisesta?

Huomioni herpaantuu. Mitä teen?
Tee jotakin samalla kuin juttelet tulpallesi. Rehellisesti, se auttaa. Jos ei, niin juttele tulpallesi jostakin mistä pidät. Jos ei, lue tulpallesi kirjaa tai sarjakuvaa tai jotakin. Jos et siltikään pysty keskittymään, niin sinun pitäisi ottaa jotakin keskittymiskykyä nostavia lääkkeitä ja jumala auttakoon sinua kun pääset varsinaisen forcetuksen pariin.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://tulpa.palstani.com
KebabSiiliViestien lukumäärä : 3
Join date : 18.12.2016

ViestiAihe: Vs: Waffles:n narration opas   Ti 20 Joulu 2016, 19:11

Haittaako jos aloittaa narration, vaikka ei vielä näe tulpaa fyysisesti ? Tarkoitan siis että ajattelee tulpaa mielessään .
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
KebabSiiliViestien lukumäärä : 3
Join date : 18.12.2016

ViestiAihe: Vs: Waffles:n narration opas   Ti 20 Joulu 2016, 19:31

Voiko vain ajatella tulpaa ja jutella ? Tai siis onko se tulpan kanssa keskustelua ?
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
ClianthaMiura

avatar

Viestien lukumäärä : 181
Join date : 27.10.2014
Ikä : 20

ViestiAihe: Vs: Waffles:n narration opas   Ke 21 Joulu 2016, 20:15

Voi, narrationiin ei tarvitse nähdä tulpaa, riittää että ajattelee keskustelevansa/puhuvansa sille Smile
Hyvin harva host näkee tulpansa fyysisesti, itsekin vielä kahden ja puolen vuoden jälkeen näen tulpani vain mielessä. Olen vasta äskettäin alkanut forcettaa fyysistä puolta ja sitäkin vain todella vähän.

_________________
{Desmond}   21.04.2014
<L>   05.05.2014
[Nevira]   14.12.2014
|Misa|   05.12.2015
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Waffles:n narration opas   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Waffles:n narration opas
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Voit vastata viesteihin tässä foorumissa
Tulpayhteisö :: Tulpayhteisö :: Tulpan luominen-
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiinSiirry: