ChatPääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisäänRekisteröidy

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiinJaa | 
 

 Wonderland

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Dade

avatar

Viestien lukumäärä : 98
Join date : 26.10.2014

ViestiAihe: Wonderland   Pe 16 Tammi 2015, 20:04

Tämä pieni opas perustuu osittain tulpa.infosta löytämääni oppaaseen. Linkki löytyy oppaan lopusta.

Wonderland tai wondu, on hostin luoma mielikuvitus maailma mikä yleensä toimii tulpan kotina.

Wondun suunittelussa hostilla on aika vapaat kädet, sillä wondussa kaikki on mahdollista. Sä vaikka voit rakentaa talon joka on ulkoota päin pienen vajan kokonen, mutta sisältä valtavan kartanon kokoinen tai sä voit rakentaa jättimäisen kivi linnan hentoisten pilvien päälle. Fysiikan laeilla ei ole ollenkaan väliä jos vaan päätät niin. Teillä voi olla myöskin vaikka lemmikki eläimiä (jotka käytännös on NPC:ja, peliterminologiaa käyttäen), eikä niiden lajilla ole väliä. Ne voi olla vaikka perus kissoja tai sit lohikäärme tai sit 7 jalkainen kilpikonna. Ei edes taivas ole rajana wondussa eikä siellä jumalan lait päde (pahoittelut hänelle).

Sillä ei ole mitään väliä että millanen wondu oikeastaan on. Se riittää että sä ja tulpasi viihdytte siellä ja ehkä pystyisitte keskittyä myöskin forgetukseen siellä.

Wondun elävöinti

Varmaan yksi hankalimmista asioita wondussa olossa on saada wondu "eläväisemmän". Tietenkin toikin tapahtuu harjoittelulla ja harjoittelulla. Miten sit harjoitellaan wondun elävöintiä? Yksinkertaisesti harjoittelemalla käyttää jokaista aistia. Mä kerään esimerkkejä millä tavalla sä voit harjoitella jonkin tietyn aistin käyttöä wondus.

Tunto

Tuntoo voi harjoitella tietenkin tunnustelemalla asioita wondus. Tunnustele eri asioita mitä löytyy wondustasi. Tunnustele esimerkiksi talosi seinää, tai huonekaluja, tai nurmikkoa. Yritä tuntea tunusteltavan asian lämpötila, millainen pinta sillä on, jne.

Haju

Hajuaisti wondus ei ole musta niin merkittävä (koska eihän me normaalistikaan käytetä kovinkaa paljon haju aistia, osittain sen takia koska se "tyrehtyy" älyttömän helposti), mutta jos wondusta haluu yhä realistisemman (tai eläväisemmän), niin sitäkin voi/pitää harjoitella. Haistamista tietenkin harjoitellaan haistelemalla. Haistele miltä talosi vieressä oleva metsä tuoksuu, tai niityn kukkaset tai miltä tunkkanen mökki tuoksuu

Kuulo

Kuulemista harjoitellaan käyttämällä kyseistä aistia, eli kuulemalla. Sä voit yrittää kuulla tuulen huminan ulkona tai lintujen lauluu tai sit 7 jalkaisen kilpikonnan murinaa. Ideana olisi että sä vaan yrität kuulla mahdollisimman tarkasti kuulemasi asiat. Jos ei löydy mitään mikä tekisi niitä ääniä, nii sä voit ite tehdä niitä ääniä. Koputtele seiniä tai tömistele jaloillasi, jne.

Näkö

Näkemistä harjoitellaa näkemällä. Wondussa näkeminen vaatii hyvää visualisointi taitoa, mikä tarkoittaa että wondus tulee harjoiteltuu hyvin visualisointia mikä on vaan hyvä tulpan luonnin kannalta. Ja sitä visualisointia tulee harjoiteltuu siellä paljon ja paljon, koska sulla on tulpan lisäksi visualisoitava kokonainen maailma ympärillesi.

Näkemistä tai wondun visualisoimista (kummin haluu sanoa) harjoitellaan, yrittämällä katsoa jotakin asiaa mahdollisimman tarkasti. Se mikä se asia on, ei ole väliä, pääasia on että sä yrität nähdä sen asian kaikki yksityiskohdat mahdollisimman tarkasti (esim. minkä värinen asia on, millainen pinta sill on, jne) ja pyri siihen että sä näkisit kohteen yhtä kirkkaasti kuin HD telkkarin näytön.


Lyhyesti vielä tosta elävöinnistä. Aisteja käytännössä harjoitellaan vaan käyttämällä niitä aisteja, joten wondussa olisi hyvä aina keskittyä ympäristöön mahdollisimman hyvin. Silloin aikanaan sä opit olemaan wondussa ja voit saada wondun vaikuttamaan yhä realistisemmalta.

Wondun keho

Itsensä näkeminen kolmannesta persoonasta.

Aika usein joillakin ihmisillä on tapana nähdä ittensä kolmannesta persoonasta wondus. Se ei ole kauheeta, mutta yleensä kun wondusta halutaan saada yhä realistisemman, pyritään näkemään ensimmäisestä persoonasta. Tätäkin pitää harjoitella ja paljon, riippuen ihmisestä tietenkin (jotkut ihmiset on aina osannut olla wondus ensimmäises persoonassa). Mä en osaa neuvoo muuta kuin, että yritä ensin nähdä ensimmäises persoonas ja yrität pysyä siinä mahdollisimman kauan ja tietenkin aistia wondu kehoasi samalla. Käytännössä tässä yritetään vähän kuin lukita itsensä wondu kehoon.

Wondu keho tuntuu liian epärealistiselta

Joillakin ihmisillä on ongelmia tuntea wondu kehoa realistiseksi, eli siis tuntuu vähän kuin sulla ei oikeesti olisi koko kehoa. Paras keino olisi siihen että opettelisi tuntemaan kehoasi. Liikuta vaikka kättäsi ja yritä tuntea miltä kädessä tuntuu tai yritä tuntee kävellessäsi jalkapohjassasi paineen tunteen tai jotain muuta jossa sä yrität tuntea kehosi ja käyttää sitä. Eli siis lyhyesti, käytä kehoasi, katsele kehoasi, tunne kehoasi, täten yrittäen saada wondu kehostasi yhä aidomman tuntuisemman.

Wonduun pääseminen

Wonduun pääseminen on aika helppoa, ei tarvitse kuin kuvitella/visualisoida itsensä sinne, meditoinnin yhteydes. Yleensä wonduun mennessä halutaan "aktivoida" aistit, että wondu olisi edes jotenkin realistinen alussa. Alussa wondu ei tarvitse olla/ei ole realistinen vaan se realistisuus tulee myöhemmin esille kun tila "syvenee" eli siis keskittyminen wonduu kohtaan nousee ja unohdat pikkuhiljaa fyysisen maailman (tietenkään sä et voi unohtaa fyysistä maailmaa koskaan täysin).

Wonduun pääsee yksinkertaisesti sanottumalla visualisoimalla itsesi sinne, vaikka meditoinnin yhteydessä. Tietenkin wondussa oleminen on hankalaa mikäli keskittymiskyky on heikko, mutta wondussahan pystyt oppimaan keskittymään paremmin. Mä en kirjoita oikein mitään muuta siitä että kuinka wonduun pääsee tai miten siellä ollaan, mutta mä kirjoitan pari vinkkii wondus olemista varten.

- "Aktivoi" kaikki aistit, yksinkertaisesti sanottuna vain käymällä jokainnen aisti yksitellen kunnolla läpi kun tulet wonduun

- Varaa joku paikka joka on omistettu wonduun tulemiselle ja jossa voit samalla "aktivoida" aistisi (esim. joku tietty kohta metsästä)

- Älä mieti fyysisen maailman murheita tai sitä ylipäätäänsä, jotta pystyisisit keskittyy wonduun paremmin

- Mikäli keskittyminen meinaa herpaantua, yritä siirtää keskittyminen tulpaasi ja sitä kautta takas wonduun

- Nauti olostasi wondusta Smile

Jos teiltä löytyy muita neuvoi wondus olemiseen nii kirjoitelkaa niit tänne, jotta kaikki hyötyisi niist tai sit vaan kuvauksia wondustainne (mitä paremmin kuvailtu sen parempi).

Tämä opas on aika pitkä ja asiat selitetty ehkä liiankin tarkasti (kaikki varmaan ymmärsi mun sanoman, harjoittele aistimista wondussa mahdollisimman paljon ja tossahan oli koko oppaan idea), mutta ainakin kaikkien pitäisi melko varmasri ymmärtää mistä wondussa on kyse.


lähteeni tulpa.infosta
https://community.tulpa.info/thread-wonderland-sophie-s-wonderland-tips

Mikäli oppaasta löytyy korjattavaa, nii saa korjata sen tonne alas
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
 
Wonderland
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Voit vastata viesteihin tässä foorumissa
Tulpayhteisö :: Tulpayhteisö :: Tulpan luominen-
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiinSiirry: