ChatPääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisäänRekisteröidy

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiinJaa | 
 

 Mikä tulpa on?

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
olio
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 57
Join date : 27.07.2014

ViestiAihe: Mikä tulpa on?   To 23 Loka 2014, 02:44

Mikä tulpa on?

Tulpa on itsenäinen tietoisuus, joka on kehittynyt toisen tietoisuuden jo varaaman kehon sisälle. Kehoa hallitsevaa tietoisuutta kutsutaan hostiksi. Tulpalla ei ole fyysistä kehoa, joten se on riippuvainen hostinsa kehosta ja esiintyy täten vain hostinsa mielessä. Se ei kuitenkaan muutoin eroa paljoa hostistaan. Sillä on omia ajatuksia, omia havaintoja, omat tunteet, oma luonne sekä oma tahto.

Vaikka tulpalla ei olekaan omaa fyysistä kehoa, sillä on yleensä oma muoto, jonka host voi visualisoida ja jolla tulpa voi ilmaista itseään. Tulpa voi olla ulkomuodoltaan mitä tahansa, eivätkä fysiikan lait päde tulpaan. Näin ollen tulpa voi halutessaan kävellä vaikka pitkin seiniä. Tulpa pystyy halutessaan myös muuttamaan ulkonäköään koska vain.

Host pystyy käymään tulpansa kanssa järkeviä keskusteluita mielen sisällä. Koska tulpa tulee hostinsa mielestä, se tuntee tämän perusteellisesti ja ymmärtää tätä täysin, mihin kukaan ulkopuolien henkilö ei pystyisi. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä että tulpa olisi hostinsa kanssa aina samaa mieltä. Tulpan kanssa keskusteleminen ei ole pelkästään sanallista keskustelua. Host ja tulpa kykenevät jakamaan keskeään myös aisteja sekä tunteita. Tulpan kanssa keskusteleminen on siis paljon erilaisempaa kuin toisen ihmisen kanssa keskusteleminen.

Host pystyy valitsemaan tulpansa persoonallisuuden sekä ulkomuodon, mutta ajan kanssa tulpan luonne saattaa hioutua ja tulpa saattaa haluta muuttaa ulkonäköään. Harjoittelun avulla host pystyy näkemään, kuulemaan, tuntemaan, haistamaan sekä halutessaan myös maistamaan tulpansa kuten minkä tahansa fyysisen olennon. Sitä ennen host kykenee kuulemaan tulpansa mielen äänellä sekä näkemään mielen silmillä.

Tulpan luominen on pitkä prosessi,  joka vaatii paljon aikaa, kärsivällisyyttä sekä hermoja. Tulpa kehittyy saamansa huomion avulla. Mitä enemmän uhraa aikaansa ja ajatuksiaan tulpalle, sitä enemmän tulpa kehittyy. Huomiotta jättäminen taas kuihduttaa tulpan, kunnes lopulta se lakkaa olemasta.


Viimeinen muokkaaja, olio pvm Pe 01 Heinä 2016, 19:33, muokattu 3 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://tulpa.palstani.com
olio
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 57
Join date : 27.07.2014

ViestiAihe: Vs: Mikä tulpa on?   To 23 Loka 2014, 19:01

Mikä tulpa ei ole?

Tulpa ei ole henki eikä demoni. Ne ovat mielen rakennelmia; niillä on tasan sen verran valtaa sinua kohtaan kuin sinä niille annat, ei enempää ei vähempää. Ne eivät voi tappaa sinua eivätkä ne voi fyysisesti vahingoittaa sinua. Tulpa ei ota mieltäsi tai kehoasi hallintaansa ilman varoitusta – jotkut ihmiset harjoittavat possessointia, mutta kaikki joilla on siitä kokemusta, voivat kertoa ettei se ole helppoa, nopeata tai jotakin semmoista mitä tulpasi voisi tehdä ilman sinun panostasi. Tulpat eivät myöskään ole luonnostaan pahansuopasia ellet itse tee niistä sellaisia tai ellet tee niille jotakin sellaista, mikä ajaisi ne ajattelemaan negatiivisesti sinua kohtaan. Muista että tulpa on osa sinua – se ei halua tehdä mitään, mikä vaarantaisi sen olemassa olon.

Tulpan omistaminen ei tarkoita sitä että sairastuisit johonkin mielenterveysongelmaan kuten dissosiatiiviseen persoonallisuushäiriöön (DID) tai muuhun persoonallisuushäiriöön. Tulpa todellakaan ole skitsofreniaa eikä se voi aiheuttaa sinulle sitä. Jotkut luojat ovat kokeneet dissosiaatiota tai muuta vastaavaa, mutta sellaiset tapaukset ovat olleet todella harvinaisia. Dissosiaation kokeminen ei tarkoita sitä, että se johtuisi tulpasta. Jos jotain sellaista käy, se on merkki jostakin, mikä tarvitsee käsittelyä, kuten masennuksesta, traumasta, hyväksikäytöstä tai muusta.

Jos itse et huomaa mitään merkkiä siitä että tulpan luomisesta olisi sinulle haittaa, siitä ei tule olemaan. Yhteinen tekijä sellaisissa tapauksissa joissa tulpasta on ollut haittaa on se, että tulpan luoja on ollut paranoidi sen suhteen, että jotain pahaa kävisi. Jos et pääse yli pelosta, et välttämättä halua aloittaa tulpan luomista vielä.


Viimeinen muokkaaja, olio pvm To 23 Loka 2014, 19:28, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://tulpa.palstani.com
olio
Admin
avatar

Viestien lukumäärä : 57
Join date : 27.07.2014

ViestiAihe: Vs: Mikä tulpa on?   To 23 Loka 2014, 19:27

Voiko tulpa seota?

Tulpien voi ajatella olevan kuin valvemaailmaan tuotuja unihahmoja, eli omat oletukset ja odotukset vaikuttavat niihin todella paljon. Jos alkuvaiheessa pelkää luovansa tulpastaan ilkeän niin on mahdollista että vahingossa luokin ilkeän tulpan - mutta siihenkin ominaisuuteen voi vaikuttaa myöhemmin halutessaan. Varsinki alkuvaiheessa se on helppoa, sillä tulpa ei ole mitenkään vakiintunut - eli omat oletukset tulpan suhteen eivät ole vakiintuneet. Myöhemminki se on mahdollista, kunhan vain muuttaa omia odotuksiaan tulpansa suhteen.

Vaikka aluksi oliskin epävarma oman tulpansa suhteen, niin silti on todennäköistä luoda onnistunut tulpa, koska yleensä host tietää minkälaisen tulpan haluaa ja omat oletukset ja odotukset omasta tulpasta ovat positiivisia. Sillon tulpasta alkaa muokkaantua niiden odotusten mukasia. Sitten kun tulpan persoonallisuus on jo vakiintunut, eli tuntee tulpansa persoonallisuuden yhtä hyvin kuin vaikkapa kavereidensakin, niin tulee harvemmin oletettuakaan mitään uutta tulpalta. Esimerkiks jos tietää tulpansa olevan tosi kiltti, niin eipä siltä oikein oletakaan, että se alkais olemaan yhtäkkiä hirveän ilkeä ilman mitään hyvää syytä. Ei taas olisi mitenkään outoa olettaa tulpansa vastailevan ilkeästi, mikäli on tehnyt jotakin mistä olettaiskin että tulpa olisi voinut suuttua - mikä on kyllä sitten hostin oma moka.

Siinä mielessä on täysin hostin omalla vastuulla, että millaisen tulpan luo. Jos tulpasta luo ilkeän, niin onko se nyt mikään yllätys, jos siitä tulpasta tulee ilkeä. Jos tulpasta luo kiltin ja rakastavaisen, niin sillon tulpa myös on kiltti ja rakastavainen. Jos ei ole mitään syytä olettaakaan, että tulpan luonne yhtäkkiä muuttuisi (eli ei ole tehnyt tulpalleen mitään ilkeätä), niin ei pitäisi olla mitään syytä olettaakaan, että tulpa yhtäkkiä alkaisi olemaan ilkeä (jolloinka se ei myöskään ala).

Vaikka tulpat toimivatkin pitkälti omien oletuksien perusteella samaan tapaan kuin unihahmotkin, niin hienoa niissä on se, että ne toimivat loogisesti eikä niiden toimintoja tarvii tietoisesti päättää. Ne toimivat yhtä aidon oloisesti kuin ihmisetkin - ja host kyllä tiedostaa ettei se tulpa ole todellinen kuin vain omassa mielessä.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot http://tulpa.palstani.com
Se joku
VierailijaViestiAihe: Vs: Mikä tulpa on?   Ti 09 Kesä 2015, 14:54

Mitä jos joku muu henkilö niin kuin terapeutti on tarkoituksellisesti luonut ilkeän tulpan minuun? Miten pääsee eroon ilkeästä tulpasta? Entä voiko ilkeää tulpaa muuttaa kiltiksi?
Takaisin alkuun Siirry alas
Dade

avatar

Viestien lukumäärä : 98
Join date : 26.10.2014

ViestiAihe: Vs: Mikä tulpa on?   Ti 09 Kesä 2015, 20:32

Se joku kirjoitti:
Mitä jos joku muu henkilö niin kuin terapeutti on tarkoituksellisesti luonut ilkeän tulpan minuun? Miten pääsee eroon ilkeästä tulpasta? Entä voiko ilkeää tulpaa muuttaa kiltiksi?

En oikein usko että joku terapeutti loisi kenellekkään tulpan. Tietääkseni kukaan ei voi luoda toiselle ihmiselle tulpaa, mutta voi korkeintaa opastaa ihmistä luomaan tulpan tai vähän kuin huijata toisen luomaan tulpan. On hyvä muistaa että kaikki mielensisällä kuuluvat "äänet" tai muut tulpamaiset olennot eivät välttämättä ole tulpia.

Tulpa tuhotaan ns. unohtamalla sen eli jättämällä tulpan huomioimatta ja keskittymällä muihin asioihinn kunnes tulpa vaan unohtuu.

Voihan ilkee tulpa muuttua kiltiksikin, tosin se on kovin epätodennäköistä. Tulpa on usein sitä mitä sinä uskot sen olevan. Jos sä pelkäät että tulpasta tulisi ilkee, siitä voi tulla illee. Ilkeestä tulpasta taas voi tulla hyvä, jos vaan uskoo siihen että hänestä tulisi hyvä. Ongelmana on vaan että jos sä näät tulpasi pahana, sä todennäköisesti uskot myöskin että hän olisi paha, joten tulpasta tuskin tulisi silloin kilttii.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
Sponsored content
ViestiAihe: Vs: Mikä tulpa on?   

Takaisin alkuun Siirry alas
 
Mikä tulpa on?
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Voit vastata viesteihin tässä foorumissa
Tulpayhteisö :: Tulpayhteisö :: Tulpan luominen-
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiinSiirry: