ChatPääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisäänRekisteröidy

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiinJaa | 
 

 ThunderClap:n tulpan luomisopas

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Dade

avatar

Viestien lukumäärä : 98
Join date : 26.10.2014

ViestiAihe: ThunderClap:n tulpan luomisopas    La 23 Heinä 2016, 02:38

ThunderClap:n tulpan luomisopas

Tulpan luominen on jaettu muutamaan vaiheeseen. Narrationiin, visualisointiin, (ääni, haju, tuntu, muoto jne.), persoonallisuuteen ja impositioniin. Sillä missä järjestyksessä käyt nämä vaiheet läpi, ei ole juurikaan väliä, mutta yleensä imposition jätetään viimeiseksi ja persoonallisuus luodaan ensimmäisenä.

Järjestys, jossa minä loin tulpani:
-persoonallisuus
-visualisointi
-narration
-imposition

Voit kuitenkin luoda tulpasi siinä järjestyksessä, mikä tuntuu sinusta parhaimmalta.

Seuraavaksi haluan selittää käsitteen ”wonderland”. Wonderland on mielikuvitusmaailma, jota tulpamanserit voivat käyttää ympäristönä tulpan luomisessa. Ideana on, että siellä on mukavaa ja rentouttavaa ja että se helpottaa keskittymään tulpaan. Wonderland voi myös toimia tulpan kotina ja paikkana, jossa voitte viettää aikaa tulpasi kanssa.

Persoonallisuus:
Mieti mistä asioista tulpasi pitää, mistä se ei pidä, mitkä ovat sen mieltymyksiä, millaisia ominaisuuksia sillä on, mitkä asiat tekevät siitä uniikin ja auttavat sitä saavuttamaan oman tietoisuuden. Useimmat ihmiset haluavat tehdä listan luonteenpiirteistä ja sanella ne tulpalleen. Esimerkiksi, silloin kun minä loin tulpani, tein listan 40:stä luonteenpiirteestä ja luin ne tulpalleni luonteenpiirre kerrallaan (”sinä *tulpan nimi* olet rauhallinen ja maltillinen”). Huomaa, kuinka jokainen luonteenpiirre ja ominaisuus, jonka valitsin, ovat jollain tapaa liitoksissa toisiinsa ja tekevät väitteestä sujuvamman.

On olemassa muitakin tapoja luoda tulpalle persoonallisuus. Yksi tapa, jota minä suosin, on kuvitella tulpasi wonderlandiin (jos sinulla on sellainen) ja kuvitella hänen jokainen ominaisuutensa jonkinlaiseksi energiapalloksi ja antaa tulpasi imeä tämä energia itseensä. Symboliikka on hyödyllistä monille ja suosittelen sitä kaikille, joille tulpan persoonallisuuden luominen sanelemalla on vaikeaa.

Tietenkin sinä voit käyttää minkätahansalaista symboliikkaa, mikä toimii sinulle parhaiten. Symboliikka auttaa luomaan prosessista subjektiivisen, joten mikä tahansa keino joka toimii sinulle, on hyvä. Eli esimerkiksi, sanotaan vaikka että sen sijaan että tulpasi imisi itseensä energiapalloja joissa sen luonteenpiirteet ovat, tulpasi lukee kirjaa, johon sen persoonallisuus on kirjoitettu. Jos tämä tapa toimii sinulle, hyvä. Jos ei, kokeile jotain muuta. Jos käytät symboliikkaa, varaudu siihen että joudut käymään asioita läpi yrityksen ja erehdyksen kautta.

Nykyään yhä useammin ihmiset ovat sitä mieltä, että persoonallisuuden luominen ei ole niin tärkeätä, koska tulpa voi ”kehittää persoonallisuutensa itse” koska se on luonnollisempaa ja antaa niille ”tilaa”. Minusta sinun tulisi tehdä niin, mikä toimii sinulle parhaiten. Jos tulpan antaa itse kehittää persoonallisuutensa, se voi johtaa myöhemmin luottamusongelmiin ja huoleen siitä että parrotoi tulpaansa. En sano, että kumpikaan tavoista olisi ainoa oikea vaihtoehto, joten saat itse päättää kumpi tapa tuntuu sinusta paremmalta.

Hyödyllinen sivu, jota käytin keksiessäni oman tulpani luonteenpiirteitä (englanniksi):
http://ideonomy.mit.edu/essays/traits.html

Narration:

Tämä on ehdottomasti kaikkein tärkein vaihe tulpan luomisessa ja on oikeastaan todella yksinkertainen. Narration on vuorovaikutusta tulpan kanssa (erityisesti juttelemista niiden kanssa). Narrationia voi harjoitella vaikka koko päivän, jopa silloinkin kun teet jotakin muuta tulpiin liittymätöntä samalla. Kun harjoitat tulpasi kanssa narrationia, ruokit tulpaasi huomiolla ja autat tulpaasi muuttumaan pysyvämmäksi. Narrationia voi olla tulpan kanssa jutteleminen, käveleminen ja niin edelleen. Periaatteessa on olemassa lukemattomia tapoja harjoittaa narrationia tulpan kanssa.

Narrationia voi harjoittaa perinteisellä tavalla, ”istumalla alas tulpan kanssa”, eli ”aktiivisella forcettamisella”. Passiivisella forcettamisella tarkoitetaan aikaa, jolloin teet jotakin, yleensä juttelet tulpasi kanssa, samalla kun teet jotain muuta. Esimerkiksi, jos juttelet tulpasi kanssa samalla kun teet läksyjä tai katsot TV:tä, forcetat passiivisesti. Melko suoraviivaista ja helppoa, joten yritä forcettaa passiivisesti niin usein kuin voit silloin kun et forceta aktiivisesti.

Kun olet ollut vuorovaikutuksessa tulpasi kanssa jonkun aikaa, alat lopulta saamaan tulpaltasi vastauksia. Aluksi nämä vastaukset ovat ”alientuntemuksia” tai tunteita. Alientuntemus tarkoittaa jonkinlaista tuntemusta kehossasi, joka viestittää että tulpasi on läsnä tai aktiivinen. Yleinen esimerkki alientuntemuksesta on ”paine päässä”, joka tuntuu kuin kivuttomalta päänsäryltä. Tunteen muodossa saatu vastaus on tunteen aistimista, joka ei ole lähtöisin sinusta vaan tulpastasi. Esimerkiksi saatat tuntea yhtäkkiä iloisuutta, kun pistät tulpasi lempilaulun soimaan tai kun tulpasi päihittää sinut pelissä.

Aluksi kun kuulet tulpasi vastauksen tai tulpasi puhuvan sinulle, saatat kuulla sen omalla mielen äänelläsi. Se on ihan normaalia ja jossain vaiheessa tulpallesi kehittyy oma ääni.

Visualisointi:
Visualisoinnilla tarkoitetaan tulpan näkemistä mielen silmillä. Ennen kuin pääsemme visualisoimisprosessiin, on tärkeää luoda tulpallesi muoto.

Tulpan muoto voi olla kirjaimellisesti mitä tahansa. Se voi olla ihminen, eläin tai jotakin mitä ei ole oikeasti olemassa. Muodolla ei ole vaikutusta tulpan kehittymisen kannalta, vaan se on pelkästään esteettinen asia.

Visualisointi on melko yksinkertaista. Tässä vaiheessa wonderlandin omistaminen on hyödyllistä, koska se tekee visualisoimisesta vähemmän tylsää. Minä tykkään kuvitella itseni olemaan vuorovaikutuksessa tulpani kanssa mahdollisimman luonnollisesti ja inhimillisellä tavalla kuin mahdollista. Teen niin, koska se saa minut rentoutumaan ja auttaa minua kuvittelemaan itseni tulpani kanssa paremmin, koska se on luonnollisempaa. Joka tapauksessa, jos jokin toinen keino toimii paremmin sinulle, tee niin. Sinun täytyy löytää se keino, mikä toimii sinulle parhaiten.

Imposition:

Tässä vaiheessa on parasta omata tulpa, joka osaa jo puhua ja sinun pitäisi myös pystyä näkemään tulpasi mielesi silmillä täydellisesti. Jos näin on, on aika aloittaa vaihe, joka yleensä vie pisimpään ja joka minun mielestäni on siisteimpiä asioita tulpan luomisessa, eli imposition. Impositionilla tarkoitetaan sitä, että tuot tulpan aistittavaksi fyysiseen maailmaan. Ei, en tarkoita tulpan tuomista fyysiseksi olennoksi tähän maailmaan, vaan luomalla tulpasi hallusinaatioksi ympärillesi.

Impositiointi sisältää kaikkien viiden aistin yhdistämistä tulpaasi. Kun tulpasi on imposetettu, pystyt näkemään, haistamaan, maistamaan, kuulemaan ja tuntemaan sen. Ja kun sanon tuntemaan, tarkoitan että kun lasket kätesi tulpasi päälle, voit tuntea sen tulpasi ihon, mutta pystyt silti työntämään kätesi tulpasi läpi. Hallusinaatio ei voi rajoittaa fyysistä liikettä.

Useimmat ihmiset aloittavat tulpansa imposettamisen yksinkertaisesti tuijottamalla johonkin tasaiseen ja kuvittelemalla tulpansa muodon sen pinnan eteen. Tämä on yksinkertainen prosessi, mutta se kuitenkin vie paljon aikaa ja vaatii omistautumista onnistuakseen. Pidä mielessäsi, että on olemassa monia muitakin tapoja imposettaa tulpa. Toinen suosittu tapa on kuvitella tulpasi seisomassa tai kävelemässä takanasi. Tämä poistaa tarpeen yrittää liian kovasti nähdä tulpasi edessäsi, vaan sen sijaan työstää ajatusta siitä, että tulpasi on siinä, mikä on yhtä tärkeää. Mielesi huijaaminen siihen, että tulpasi on olemassa on yhtä tärkeää kuin kaikkien aistien yhdistäminen. Pidä myös mielessäsi, että yhteistyö tulpasi kanssa tämän prosessin aikana on hyödyllistä. Suosittelen tutkimaan muita oppaita aiheesta ja löytämään tapa, joka toimii parhaiten sinulle ja sinun tulpallesi, jos minun tapani ei tunnu toimivan sinulla.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
 
ThunderClap:n tulpan luomisopas
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Voit vastata viesteihin tässä foorumissa
Tulpayhteisö :: Tulpayhteisö :: Tulpan luominen-
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiinSiirry: