ChatPääsivuKalenteriFAQHakuKäyttäjälistaKäyttäjäryhmätKirjaudu sisäänRekisteröidy

Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiinJaa | 
 

 JD1215:n visualisoimisopas

Siirry alas 
KirjoittajaViesti
Dade

avatar

Viestien lukumäärä : 98
Join date : 26.10.2014

ViestiAihe: JD1215:n visualisoimisopas   La 23 Heinä 2016, 02:36

JD1215:n visualisoimisopas

Kaikki aloittavat tulpailun eri tasoisilla visualisointitaidoilla. On yleistä, että taiteelliset ja mielikuvitukselliset henkilöt sekä he, keillä on taipumusta mielikuvitteluun, osaavat visualisoida todella hyvin. Kuitenkin osa kokee olevansa huonoja visualisoinnissa tai kokonaan kyvyttömiä siihen.  Tämän oppaan tavoite on auttaa arvioimaan sinun visualisointitaitojasi ja etenemään seuraaville tasoille. Jos kykenet saavuttamaan jonkun tietyn tason visualisoinnissa, mutta huomaat usein että kykenet tälle tasolle vain lyhyiksi hetkiksi, kannattaa aloittaa harjoitteleminen alimmalta mahdolliselta tasolta jolle yllät.

”Tiedän mitä minun pitäis nähdä, mutta en näe sitä”Jos olet tällä visualisointitasolla, todennäköisesti ongelmanasi on, että oletat näkeväsi tulpasi silmilläsi tai silmäluomiesi takana. Se ei kuitenkaan toimi niin. Visualisoidessa käytetään ”mielen silmiä”. Tarkoituksenasi on kiinnittää huomiosi fyysisten silmiesi sijaan mielesi silmiin. Tavallisesti käytät mielesi silmiä koko ajan, erityisesti kun pidät mielessäsi sinua ympäröivät asiat.Esimerkiksi kun lasket kuinka monta kuutiota kuvassa on, et todennäköisesti laske vain fyysisillä silmilläsi näkyvissä olevia kappaleita, vaan lasket myös piilossa olevat kuutiot. Nämä piilossa olevat kuutiot näet mielesi silmillä, mitkä tässä tapauksessa toimivat ikään kuin röntgenkatseena. Kuvassa on näkyvillä 19 kuutiota ja piilossa 12.

”Näen sumean hahmon”Tässä visualisoinnin tasossa katselet mielesi silmillä, mutta et ole vielä saavuttanut tarkkuutta tai värejä visualisointiisi. Tästä vaiheesta etenemiseen tarvitaan lähinnä silkkaa harjoittelua. Yksi visualisointiharjoitus jota kannattaa kokeilla, on muokattu versio ”Shockk’s number visualization” –oppaasta.
Harjoituksessa sinun tulee luoda mielesi silmillä kangas, jolle pyydät tulpaasi maalaamaan numeroita nollasta sataan. Yritä visualisoida tulpasi maalaamassa jokainen numero tarkasti ilman, että keskittymisesi herpaantuu. Jos näin käy, aloita alusta nollasta. Lisäksi tulpasi voi maalata kaikki numerot eri väreillä ja sinä voit yrittää nimetä värin, jota tulpasi käytti. Jos vastauksesi oli oikein, siirtykää seuraavaan numeroon, - jos väärin, aloittakaa alusta. Tämän harjoituksen tarkoituksena on testata, kuinka tarkasti pystyt visualisoimaan värejä.

”Näen sumeita värikenttiä”Tässä tasossa olet päässyt jyvälle visualisoimisesta, mutta visualisointisi on vielä usvaista kuin uni, jota et muista kunnolla. Päästäksesi eteenpäin tästä vaiheesta, sinun tulee keskittyä muutamaan asiaan. Sinun täytyy aloittaa harjoittelemaan pienempien yksityiskohtien visualisointia. Aloita skannaamalla tulpasi päästä varpaisiin järjestyksellisesti zoomaillen lähemmäs pienemmille alueille, aivan kuin tarkastelisit tulpaasi google maps:illä. Lisäksi sinun pitäisi harjoitella kykyä nähdä tulpasi tarkka asento sekä muoto.
Sumeus osoittaa epävarmuutta visualisoinnissasi. Harjoittaaksesi tätä taitoa, yritä pelata muotoihin perustuvia pelejä kuten tetristä ainakin tunnin verran per päivä. Ennen pitkää mielesi oppii tunnistamaan eri muodot tarkasti, mitä voit hyödyntää tulpasi visualisoimisessa vähentääksesi sumeutta.

”Voin nähdä koko muodon, mutten pienempiä yksityiskohtia”Tällä tasolla olet jo pätevä aloittamaan imposettamisen mikäli haluat, mutta tehdäksesi tulpastasi realistisen, sinun täytyy oppia hiomaan visualisointitaitojasi. Eräs harjoitus millä voit päästä eteenpäin tästä vaiheesta, on mennä google maps:iin. Aloita mistä tahansa kohteesta, mutta niin kauas zoomattuna, ettet voi erottaa yksityisiä rakennuksia. Käytä jonkin verran aikaa yrittäen painaa mieleesi yksityiskohtia tästä kuvakulmasta. Heti kun pystyt visualisoimaan sen mielessäsi hyvin, zoomaa hieman lähemmäs ja aloita tarkkailemaan pienempiä alueita, joita et voinut nähdä aikaisemmin. Skannaa alueen yli ja yritä visualisoida myös uudetkin yksityiskohdat. Kun olet suoriutunut tästä, zoomaa taas lähemmäs ja opettele visualisoimaan uudet ykistyiskohdat. Zoomaa niin lähelle kuin jaksat muistaa yksityiskohtia.
Tarkoituksena on nähdä, pystytkö muodostamaan kartan uudelleen mielesi silmillä ja zoomaamaan lähemmäs ja kauemmas kuten haluat. Harjoitus saattaa vaikuttaa hieman pelottavalta, joten aloita pienemmillä alueilla ja yritä zoomata lähemmäs vain kerran tai pari. Harjoittelun jälkeen mielesi pitäisi olla kykeneväinen visualisoimaan pienemmätkin yksityiskohdat isossa kuvassa. Lisäksi sinun täytyy käyttää aikaasi käyden läpi tulpasi muotoa ja tutustuen tulpasi pienempiin yksityiskohtiin – aivan kuten google maps harjoittelussa.

”Näen pienempiä yksityiskohtia, mutta minulla on vaikeuksia nähdä koko kuva”Tämä ei ole yhtä yleinen ongelma, missä voit nähdä tulpasi pienet yksityiskohdat, mutta kokonaisvaltaisen kuvan näkeminen tulpastasi on vaikeaa. Näet ikään kuin kollaasin yksityiskohdista etkä yhtenäistä kehoa. Yksinkertaisin tapa päästä tästä vaiheesta eteenpäin on visualisoida tulpaasi eri etäisyyksiltä.
Visualisoi tulpasi todella kaukaa, niin kaukaa että näet tulpasi kokonaisena etkä hajanaisina kappaleina. Pyydä häntä kävelemään sinua kohti, kunnes sinulla alkaa olla vaikeuksia nähdä hänet kokonaisena. Tämä vaihe on sinun kynnyksesi kokonaisen kehon visualisointiin. Venyttääksesi tätä kynnystä, sinun täytyy yksinkertaisesti käyttää aika visualisoimalla tulpaasi ylhäältä alas tältä etäisyydeltä kunnes kollaasiefekti alkaa vähenemään.

”Näen tulpani kokonaan, mutta hahmo näyttää tummalta tai läpikuultavalta”Olet merkein visualisointimestari, mutta viimeisessä vaiheessa sinun tulee repiä alas mielesi muuri joka muuntaa visualisointisi oudon tummaksi tai läpikuultavaksi. Tämän vaiheen jälkeen olet täysin valmis imposettamiseen. Ongelman voi ratkaista meditoimalla ja yleisillä havainnoilla siitä miten näet asioita. Fyysiset silmäsi lähettävät visuaalista tietoa aivoillesi ja aivosi luovat niistä kuvan. Pohjimmiltaan näet kaiken aivoillasi etkä silmilläsi.
Visualisointi on samanlaista, eli visualisoimasi kuvat on luotu aivoilla. Sinun täytyy vakuuttaa itsellesi, että näillä kuvilla ei ole mitään eroa keskenään , sillä kummatkin fyysisillä sekä mielen silmillä tuotetut kuvat on aivojen aikaansaannosta. Jokainen fyysinen kohde jonka näet, on tuotettu mielessäsi vain siksi, että silmäsi reagoivat valoon jonka kohteet heijastavat ja aivosi muuntavat ne väreiksi ja muodoiksi. Jokainen mielesi tuottama kuva toimii samalla tavalla, mutta prosessi ei ole sidottuna fysiikan lakeihin. Aivosi muuntavat kuvitelmasi väreiksi ja muodoiksi samalla tavalla. Jos pystyt meditoimaan tämän ajatusketjun kanssa, pystyt mahdollisesti huomaamaan kuinka subjektiivista todellisuus on. Kun olet tämän suorittanut, sinun visualisointitaitosi ovat saavuttaneet eloisan laadun mitä olet tavoitellutkin.

”Näen tulpani eloisasti”Onneksi olkoon. Pystyt visualisoida erinomaisesti ja olet valmis imposettamaan. Jos et ole vielä suorittanut sitä, aloita visualisoimalla silmät auki ja vertaa sitä visualisointisi laatuun silmät kiinni. Silmät auki tehtävät harjoitukset ovat tismalleen samoja, kuin silmät kiinni visualisoidessa.
Takaisin alkuun Siirry alas
Näytä käyttäjän tiedot
 
JD1215:n visualisoimisopas
Takaisin alkuun 
Sivu 1 / 1

Oikeudet tällä foorumilla:Voit vastata viesteihin tässä foorumissa
Tulpayhteisö :: Tulpayhteisö :: Tulpan luominen-
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiinSiirry: